UTC Cele mai practice lampi bactericide in Moldova
Inapoi la Lampi de cuart - ultraviolet

Cauta

Cele mai practice lampi bactericide in Moldova Cele mai practice lampi bactericide in Moldova

Cele mai practice lampi bactericide in Moldova

by deceneu on Sun 12/10/2017 01:02 PM

Putem clasifica lampile de cuart, bactericide, cu ozon sau fara, dupa puterea elementului de lucru sau dupa modul de fixare a instalatiei in spatiu sau chiar dupa tipul constructiv al lampii (deschisa sau inchisa).

Analizind volumul anual al vinzarilor de lampi bactericide observam popularitatea celor mai simple si practice instalatii de tip deschis cu fixarea pe picior - modelele LBK-150 si LBK-150B. Acestea sint prevazute cu un suport pentru plasarea pe suprafete plane (masa, taburet, birou, pervaz etc.) dar si cu un sistem de fixare pe perete pentru difuzia mai eficienta a razelor ultraviolete in stationar. Lampile LBK-150 si LBK-150B sint prevazute pentru dezinfectia aerului si obiectelor in incaperi cu o suprafata totala de pina la 20-25 m2.

Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida LBK-150 >>
Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida LBK-150B >>

Lampa de cuart de tip deschis cu marcaj LBK-150 indica un element simplu de lucru cu o putere de 15W - DeLux sau alt producator chinez. Dupa procedura de dezinfectie, care dureaza de la 20 la 30 minute este recomandata aerisirea incaperii timp de 2-3 minute.
Lampa de cuart de tip deschis cu marcaj LBK-150B indica un element special de lucru cu o putere de 15W - Micromed, Osram, Phillips sau alt producator de firma, occidental. Dupa procedura de dezinfectie, care dureaza de la 20 la 30 minute nu este obligator sa aerisim incaperea. Elementul de lucru cu marcajul B sau OF (ozone-free) indica ca lampa are colba de cuart acoperita cu oxid de titan care previne emanarea in exces a ozonului in atmosfera, filtrind spectrul activ al razelor ultraviolete.

Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida LBK-300 >>

Stim cu totii ca nu este recomandata plasarea unei asemenea lampi direct pe podea - in acest mod raspindirea razelor ultraviolet in partea de jos a lampii fiind blocata. La fel este benefica plasarea lampii pe directia convectiei firesti in incaperi - axa de la geam la usa si invers. Astfel, plasind o lampa in mod stationar pe perete, vom lua in calcul acesti paramentri pentru determinarea pozitiei optimale de fixare\instalare.

Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida LBK-300B >>

Modelele de lampi deschise LBK-300 si LBK-300B sint destinate exclusiv pentru plasarea pe perete, in incaperi cu o suprafata totala de pina la 30-35 m2. La fel ca si in cazul modelelor LBK-150 si LBK-150B, diferenta intre lampile LBK-300 si LBK-300B consta in tipul elementrului de lucru inclus, simplu sau special, de firma.

Mai sint modelele de lampi deschise din seria LBK-600 si LBK-600B destinate exclusiv pentru plasarea pe perete, in incaperi cu o suprafata totala de la 35 la 45 m2.

Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida LBK-600 >>
Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida LBK-600B >>

Cu aceasta ocazie, mai putem aminti de lampile polifunctionale (3in1), care pot fi utilizate nu doar pentru dezinfectia aerului si obiectelor in incaperi, dar si pentru proceduri locale ale pielii (exeme, psoriasis etc.) si proceduri ORL (urechi, gura, nas). Aceste sint cu precadere lampi de tip inchis, adica elementul de lucru, de cuart, este incshis intr-o cutie speciala de metal, care permite orientarea si manipularea razelor untraviolet pe directia dorita (prin con ORL sau ferestruica de plastic).

Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida Popova\Solnishko OUFK-01 >>
Citeste specificatiile sau cumpara lampa bactericida Popova\Solnishko OUFK-09 >>

Tot aici, pot fi amintite instalatiile bactericide de tip inchis, tunel, cu doua elemente de lucru, numite recirculatoare. Cum reiese si din denumirea acestui tip de instalatii, ele sint menite pentru a recircula aerul in incaperi (al dezinfecta) in mod tunel (prin doua ventilatoare) si deservesc spatii cu o suprafata totala de la 45 la 55 m2.

Citeste specificatiile sau cumpara Recirculator RZT-300 >>
Citeste specificatiile sau cumpara Recirculator UFIT-300 >>

Timpul de lucru al tuturor modelelor de instalatii bactericide enumerate nu trebuie sa depaseasca 25-30 minute\ora. Altfel, elementele bactericide, zise de cuart, din dotarea dispozitivelor se supraincalzesc si pot arde usor (daca tipul de lucru depaseste 30-35 minute). Pentru a repeta procedura de dezinfectare este nevoie ca lampa sa se raceasca minim 40-45 minute. Ar fi util de retinut acest fapt.

In rest, daca mai apar intrebari pe marginea acestui subiect, nu ezitati sa ne contactati direct, in Chisinau, prin forma rapida: Aici >>

[Raspunde] [In sus]

Cele mai practice lampi bactericide in Moldova

Preturi si Costuri in Moldova

Logare / Inregistrare

Plante, fructe si legume
Animale vii si produse
Materiale consumabile si bandaje
Uleiuri si esente in Chisinau
Sociale, Private si de Stat
Purificatoare-ionizatoare de aer
Preparate pentru slabire - Lida
Purificatoare-ionizatoare de apa
Medicamente si leacuri UE/FDA
Nitrat-testere si indicatoare
Lampi de cuart - ultraviolet
Lampi de sare in Chisinau
Inhalatoare si nebulizatoare
Dispozitive ortopedice - Dr Disk
Borcane pentru masaj - Haci
Blocuri si caramizi de sare Eco
Aparate darsonval - Ultratech
Aparate de magnetoterapie
Aparate vibroacustice - Vitafon
Aparate de terapie cuantica
Aparate electroforeza-ionoforeza
Aparate cosmetice - Gezatone
Aparate cu ultrasunet - Reton

Site Index

Ecotester Soex Nitrat-tester

Ionizator Turbo-Plus 2009